Werkgeluk - Een gelukkig bedrijf is een succesvol bedrijf

Gelukkige werknemers zijn de drijvende kracht achter succesvolle organisaties. Ze zijn productiever, creatiever én minder vaak ziek. NewDayPeople creëert werkgeluk. Zo maak je van je medewerkers ambassadeurs en behoud je hen voor je organisatie.

Vraag een offerte aan
Twee vrouwelijke collega's zitten tegenover elkaar achter een bureau en praten met elkaar

De voordelen van Werkgeluk

Werkgeluk heeft tal van voordelen voor je organisaties en die gaan verder dan alleen het welzijn van individuele medewerkers. We sommen enkele voordelen op.

 • Verhoogde productiviteit

Medewerkers en teams die gelukkig zijn op hun werkplek zijn vaak meer gemotiveerd en betrokken, wat leidt tot hogere productiviteitsniveaus.

 • Verbeterde Werkkwaliteit

Gelukkige medewerkers zijn meer toegewijd aan hun werk, wat resulteert in een hogere kwaliteit van output en minder fouten.

 • Lagere verloop- en verzuimcijfers

Werkgeluk draagt bij aan een grotere werktevredenheid, wat medewerkers minder geneigd maakt om de organisatie te verlaten. Dit vermindert de kosten rondom personeelsverloop. Bovendien leidt het tot lagere verzuimcijfers.

 • Sterkere teamdynamiek en samenwerking

Gelukkige werkomgevingen bevorderen positieve relaties en effectieve communicatie tussen teamleden, essentieel voor succesvolle samenwerking en teamcohesie.

 • Grotere creativiteit en innovatie

Medewerkers die zich gedragen  en ondersteund voelen, staan meer open voor creativiteit en innovatie. Dit stimuleert de groei en ontwikkeling binnen je organisatie.

Medewerkers komen bij elkaar aan een tafel en praten met elkaar
 • Betere klanttevredenheid

Gelukkige medewerkers hebben een positieve uitstraling naar klanten. Dit zorgt voor betere klantenservice en hogere klanttevredenheid.

 • Aantrekkelijkheid als Werkgever

Als je organisaties bekend staat om zijn positieve werkcultuur en aandacht voor Werkgeluk trek je talentvolle medewerkers aan.

 • Veerkracht en flexibiliteit

Werkgeluk draagt bij aan de veerkracht van je medewerkers, waardoor ze beter in staat zijn om met stress en veranderingen om te gaan. Dit maakt je organisatie als geheel flexibeler en beter voorbereid op onvoorziene uitdagingen.

 • Positief merkimago

Een gezonde (en gelukkige) werkomgeving straalt af op het externe imago van de organisatie, waardoor het merk positief overkomt op klanten, partners en potentiële Werknemers.

 • Werkgeluk voor duurzame bedrijfsgroei

Door de combinatie van bovengenoemde factoren draagt Werkgeluk bij aan de duurzaamheid en langetermijngroei van de organisatie.

Neem contact op

Werkgeluk en strategisch voordeel

Talent en innovatie zijn de sleutels zijn tot succes, waardoor een focus op Werkgeluk je een groot strategisch voordeel geeft. Als HR-professional of manager ben je in de unieke positie om dit voordeel te benutten door een Werkomgeving te creëren waarin medewerkers daadwerkelijk kunnen ‘bloeien’. Een cultuur van werkgeluk maakt je organisatie aantrekkelijker voor (top)talent. Een positieve reputatie op het gebied van medewerkerstevredenheid trekt de beste kandidaten aan. Dit talent speelt een vooraanstaande rol in innovatie en groei, waardoor je organisatie voorop blijft lopen in de markt.

Werkgeluk op de Werkvloer stimuleert de veerkracht van je organisatie. Gelukkige medewerkers zijn beter uitgerust om met verandering en tegenslag om te gaan. Investeren in Werkgeluk is investeren in duurzaamheid van je bedrijf of organisatie. Door het welzijn van medewerkers te prioriteren verminder je het verloop en verzuim, waardoor je lagere kosten hebt en een stabielere werkomgeving creëert.

We durven te stellen dat Werken aan Werkgeluk geen luxe (meer) is, maar een strategische noodzaak. Door te focussen op Werkgeluk in je team(s), bouw je aan een toekomstbestendige organisatie die van zijn medewerkers ambassadeurs maakt en gemakkelijker nieuwe krachten aantrekt.

Neem contact op

Een mannelijke en vrouwelijke medewerker lopen met elkaar op terwijl ze gezellig met elkaar praten

Onze aanpak en methodologie

Om efficiënt te werken aan Werkgeluk en om de effectiviteit van onze programma’s te verhogen, hebben we het concept gedeconstrueerd zodat er zicht is op de vier fundamentele pijlers van Werkgeluk: zingeving, voldoening, verbinding en plezier. Onze aanpak betreft het cultiveren en versterken van elk van deze aspecten binnen jouw organisatie.

 • Purpose (betekenis)

We helpen je medewerkers hun persoonlijke waarden en doelen te verbinden met de missie en visie van je organisatie, waardoor hun werk een diepere betekenis krijgt.

 • Progress (voldoening)

Via gerichte trainingen en ontwikkelingsprogramma’s bevorderen we de persoonlijke en professionele groei van elk individu, wat leidt tot een groter gevoel van voldoening in hun werk.

 • People (verbinding)

Door teambuildingactiviteiten en effectieve communicatieworkshops versterken we de relaties en samenwerking binnen teams, essentieel voor het creëren van een ondersteunende werkomgeving.

 • Positivity (plezier)

Werk moet ook leuk zijn. Onze programma’s met betrekking tot dit thema omvatten activiteiten en strategieën die gericht zijn op het bevorderen van een positieve, plezierige werksfeer.

Neem contact op

Onze diensten voor het vergroten van Werkgeluk

 • Leiderschapstrainingen
 • Teambuilding workshops
 • Teamcoaching
 • Individuele Coaching
 • Cultuurconsultancy

Ben je geïnteresseerd in onze diensten rondom Werkgeluk? Lees hieronder verder over Werkgeluk of neem direct contact op met onze directeur Arjen Hartsema.

Neem contact op

Zo werkt Werkgeluk met NewDayPeople

1. Contact

Vul het formulier hieronder in. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op. We bespreken jouw hulpvraag en de kansen voor groei.

2. Oriëntatie

Soms is direct duidelijk wat nodig is. Vaker duiken we dieper in je bedrijf of organisatie om de juiste oplossingen aan te dragen.

3. Offerte

We stellen een glasheldere offerte op. Hierin worden alle kosten benoemd. We bespreken de offerte en passen deze (indien nodig) aan.

4. Resultaat

Bij aanvang van het traject (groot of klein) doen we een nulmeting. Na afloop ontvang je een analyse van de resultaten.

Wat is werkgeluk en hoe draagt het bij aan jouw organisatie?

Het versterken van werkgeluk zou in elke organisatie een plek moeten hebben, gezien de aanzienlijke tijd die jij en je collega’s besteden aan werk, en ook gezien de impact die het werk op individuele levens heeft. Zowel op het werkzame leven als het privéleven. In ons privéleven streven we altijd min of meer een bepaald levensgeluk na. Op het werk zou dat niet anders moeten zijn; dus het nastreven van werkgeluk is zo gek nog niet.

Werkgeluk draagt bij aan de algemene tevredenheid, gezondheid en het welzijn van de werkende mens. Maar wat maakt je gelukkig in je werk? Werkgeluk is sinds enkele jaren een wetenschappelijk construct, waarbij steeds weer vier pijlers als fundament worden gevonden: zingeving, voldoening, verbinding en plezier. Deze pijlers zijn van groot belang voor het individuele welzijn én voor het succes en de veerkracht van bedrijven en organisaties.

Neem contact op

 

Werkgeluk pijler 1. Zingeving – het hart van werkgeluk

Zingeving gaat over het gevoel dat je werk belangrijk is en bijdraagt aan iets groters dan jezelf. Het is de drijvende kracht die je motiveert om elke dag op te staan en aan het werk te gaan. Wanneer mensen hun werk als zinvol ervaren zijn ze meer betrokken, productiever en veel meer geneigd om trouw te blijven aan de organisatie.

Om zingeving in het werk te versterken zou je als organisatie (of leider) duidelijk moeten communiceren hoe elke rol bijdraagt aan de missie en visie van het bedrijf. Op waarden en betekenis gerichte training en coaching kunnen individuele medewerkers helpen om hun persoonlijke waarden en doelen af te stemmen op hun werk, waardoor hun gevoel van zingeving wordt vergroot.

Neem contact op

Werkgeluk pijler 2. Voldoening – beloning voor inspanning

Voldoening in het werk komt voort uit de prestaties en het succes dat medewerkers behalen door hun inspanningen. Het is het gevoel van trots en vreugde dat volgt op het voltooien van een uitdagende taak of een project. Voldoening is nauw verbonden met werkgeluk omdat het je een gevoel van competentie en zelfeffectiviteit geeft.

Om voldoening als onderdeel van werkgeluk te verhogen is het belangrijk dat je als organisatie een cultuur van erkenning en waardering cultiveert. Dit kan bijvoorbeeld door prestatiebeoordelingen, beloningen en het vieren van successen. Coaching kan je medewerkers helpen hun persoonlijke en professionele doelen te stellen en te bereiken, wat bijdraagt aan een grotere voldoening.

Neem contact op

Werkgeluk pijler 3. Verbinding – samen sterker

Verbinding heeft betrekking op de relaties die medewerkers opbouwen met hun collega’s en leidinggevenden. Een sterke sociale verbinding op de werkplek kan leiden tot een groter gevoel van ‘belonging’ en ondersteuning. Dit is essentieel voor werkgeluk omdat het bijdraagt aan een positieve werkomgeving waarin mensen zich gewaardeerd en begrepen voelen.

Het versterken van verbinding kan door het creëren van teambuildingactiviteiten, het bevorderen van open communicatie binnen de organisatie en het ondersteunen van een cultuur van inclusiviteit. Trainingen in communicatievaardigheden en conflictoplossing kunnen ook helpen om de interpersoonlijke relaties binnen teams te verbeteren.

Neem contact op

Medewerker achter laptop converseert met collega's

Werkgeluk pijler 4. Plezier – de kracht van positiviteit

Plezier op het werk gaat over het ervaren van vreugde en geluk in de dagelijkse taken en interacties. Plezier als onderdeel van werkgeluk vermindert stress, stimuleert creativiteit stimuleert en draagt bij aan een positieve werksfeer. Wanneer mensen plezier hebben in hun werk zijn ze meer betrokken en minder vatbaar voor burn-out of depressie.

Je kunt als organisatie plezier versterken door een werkomgeving te creëren die ruimte biedt voor lichtheid, humor en flexibiliteit, en als je werknemers aanmoedigt om hun passies en interesses in hun werk te integreren. Trainingen in time management en stressmanagement kunnen medewerkers helpen een betere balans te vinden, waardoor ze meer ruimte hebben voor plezier in hun werk.

Neem contact op

Twee vrouwelijke collega's zitten tegenover elkaar achter een bureau en praten met elkaar

Werkgeluk bij NewDayPeople

Werkgeluk is geen toevalstreffer, integendeel. Werkgeluk is het resultaat van bewuste inspanningen om een werkomgeving te creëren die zingeving, voldoening, verbinding en plezier bevordert. Door te investeren in de ontwikkeling van deze vier pijlers kun je als organisatie niet alleen het welzijn van je medewerkers verbeteren, maar ook hun algehele prestaties en veerkracht. Training en coaching van NewDayPeople bieden je medewerkers en teams de tools die ze nodig hebben om te groeien en te floreren. Bedenk dat het nastreven van werkgeluk een win-win situatie is voor zowel werknemers als werkgevers. En dat maakt investeren in werkgeluk de investering meer dan waard.

Neem contact op

Maak Werk van Werkgeluk, neem contact op met Arjen

Arjen Hartsema
Account manager
0641856468

"*" geeft vereiste velden aan