Wat is een HPO of High Performance Organisatie?

Een High Performance Organisatie (HPO) is een organisatie die over een langere periode betere financiële en niet-financiële resultaten behaalt dan haar concurrenten of vergelijkbare organisaties. Een HPO onderscheidt zich niet alleen door uitmuntende prestaties, maar ook door de wijze waarop deze prestaties tot stand komen.

Sollicitant arriveert voor sollicitatie bij hr-medewerker achter bureau

Kenmerken van de HPO

De kenmerken van een High Performance Organisatie richten zich vaak op aspecten zoals continue verbetering, openheid en actiegerichtheid, langetermijngerichtheid, flexibiliteit en innovatie, kwaliteit van het management en de medewerkers en de mate van klantgerichtheid.

Een open en actiegerichte bedrijfscultuur

HPO’s besteden veel aandacht aan hun interne processen en bedrijfscultuur, met als doel een omgeving te creëren die uitmuntendheid ondersteunt en bevordert. Dit omvat zaken als het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten, het stimuleren van samenwerking en teamwerk, het voortdurend zoeken naar verbetermogelijkheden en het aanmoedigen van flexibiliteit en innovatie om aan de veranderende eisen van de markt te voldoen.

HPO, geen eenduidige formule

Er is geen eenduidige formule voor het worden of zijn van een HPO, omdat de specifieke kenmerken en strategieën die nodig zijn om een hoge prestatie te behalen kunnen verschillen per industrie, locatie en zelfs de fase waarin een organisatie zich bevindt. Wel is duidelijk dat een sterke, positieve bedrijfscultuur gericht op voortdurende verbetering en adaptatie, een cruciale factor is in het succes van HPO’s. Door een ‘quickscan’ van de organisatie te maken worden de factoren die voor verbetering vatbaar zijn inzichtelijk. Door te werken aan de verbeterpunten kan van elk bedrijf een HPO worden gemaakt.

Meer lezen

Collega's die naar een tafel lopen en elkaar ontmoeten

Wat is Mentaal Verantwoord Ondernemen?

Mentaal Verantwoord Ondernemen of MtVO is gericht op het bevorderen van de mentale gezondheid en het welzijn van medewerkers.

Lees verder

Wat zijn kenmerken van Mentaal Verantwoord Ondernemen?

De 56 kenmerken van Mentaal Verantwoord Ondernemen zijn verdeeld over vijf kerngebieden.

Lees verder
Collage van vijf kantoormedewerkers in actie die allemaal wat anders doen

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van stress?

Door enig inzicht te krijgen in stressfactoren kun je als organisatie effectievere strategieën ontwikkelen om het welzijn van je werknemers te bevorderen.

Lees verder

Meer informatie over een zakelijke workshop?

Neem contact op met onze accountmanager. Hij kan je alles vertellen over onze workshops en helpt je graag.

Arjen Hartsema
Account manager
0641856468

"*" geeft vereiste velden aan