Waar vind ik meer informatie over Werkgeluk?

Als je jezelf wilt verdiepen het concept Werkgeluk, dan biedt deze blog een uitgebreide gids om je op weg te helpen. Van wetenschappelijke onderzoeken tot praktische tips in blogs en boeken, deze blog helpt je te navigeren door de wereld van het Werkgeluk. Lees verder om te ontdekken waar je de meest betrouwbare en verrijkende informatie over werkgeluk kunt vinden.

Jonge medewerker zit achter een laptop met kop koffie naast zich

Start bij de wetenschap

Wanneer je het concept van werkgeluk diepgaand wilt begrijpen, kan het ongelooflijk nuttig zijn om te beginnen bij wetenschappelijke onderzoeken en studies. Websites zoals Google Scholar en JSTOR zijn rijke bronnen die een schat aan academische literatuur bieden. Deze platforms zijn niet alleen gecureerd, maar bieden ook toegang tot peer-reviewed onderzoeken. Hierdoor krijg je een goed onderbouwde basis die je helpt om andere bronnen kritisch te beoordelen. Dus, als je meer wilt weten over hoe werkgeluk psychologisch wordt gemeten of welke factoren werkgeluk beïnvloeden, is dit het startpunt voor jou.

Online cursussen en webinars

Het internet is rijk aan platforms die online cursussen en webinars aanbieden over een verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder werkgeluk. Websites zoals Coursera en Udemy hebben specifieke cursussen die zich richten op het bevorderen van werkgeluk. Dit zijn veelzijdige bronnen, omdat ze niet alleen theoretische kennis bieden, maar je ook toelaten om je inzichten in praktijk te brengen door middel van oefeningen en case-studies. Daarnaast bieden ze ook de mogelijkheid om directe feedback te krijgen van instructeurs en medecursisten, wat je een meer holistisch begrip van het onderwerp kan geven.

Podcasts en video’s

In onze drukke levens zijn podcasts en video’s een gemakkelijke manier om informatie op te nemen. Er zijn talloze podcasts en YouTube-kanalen, zoals The Science of Happiness en The Happiness Lab, die inzicht bieden in de nieuwste onderzoeken en theorieën rond werkgeluk. Deze bronnen zijn ideaal voor mensen die misschien niet de tijd hebben om een cursus te volgen of een wetenschappelijk artikel te lezen, maar die wel willen begrijpen hoe ze hun werkgeluk kunnen verhogen.

Lees blogs en artikelen

Het internet stroomt over van blogs en artikelen die zich richten op werkgeluk. Sites zoals Harvard Business Review en Medium bieden een breed scala aan perspectieven. Ze bevatten vaak adviezen van experts, ervaringsverhalen en praktische tips die je direct kunt toepassen in je dagelijkse werk. Daarnaast zijn deze artikelen meestal gratis en gemakkelijk toegankelijk, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor iedereen die op zoek is naar snelle en handige inzichten.

Boeken en E-books

Deze boeken bieden een scala aan perspectieven op werkgeluk, van het creëren van een positieve bedrijfscultuur tot het begrijpen van de psychologie achter motivatie en voldoening.

 1. 1. “Delivering Happiness: A Path to Profits, Passion, and Purpose” door Tony Hsieh
  2. “The Happy Manifesto: Make Your Organization a Great Workplace” door Henry Stewart
  3. “Work Rules!: Insights from Inside Google That Will Transform How You Live and Lead” door Laszlo Bock
  4. “Joy Inc.: How We Built a Workplace People Love” door Richard Sheridan
  5. “The Happiness Advantage: The Seven Principles of Positive Psychology That Fuel Success and Performance at Work” door Shawn Achor
  6. “Daring Greatly: How the Courage to Be Vulnerable Transforms the Way We Live, Love, Parent, and Lead” door Brené Brown
  7. “Drive: The Surprising Truth About What Motivates Us” door Daniel H. Pink
  8. “Flow: The Psychology of Optimal Experience” door Mihaly Csikszentmihalyi
  9. “Good to Great: Why Some Companies Make the Leap… and Others Don’t” door Jim Collins
  10. “The New Rules of Work: The Modern Playbook for Navigating Your Career” door Alexandra Cavoulacos en Kathryn Minshew

Sociale media en netwerken

Sociale media zoals X en LinkedIn ook een rijke bron van informatie zijn. Door het volgen van bepaalde hashtags of beïnvloeders, kun je een breed scala aan meningen en actuele informatie krijgen. Hier vind je vaak real-time discussies, case studies, en zelfs interviews die je kunnen helpen om je begrip van werkgeluk te verdiepen.

Conclusie

Als je meer wilt weten over werkgeluk, zijn de opties eindeloos. Van academische bronnen tot meer informele media, de sleutel is om je zoektocht te diversifiëren. Elke bron heeft zijn eigen waarde en het samenbrengen van deze verschillende perspectieven geeft je het meest complete beeld van wat werkgeluk echt inhoudt.

Meer lezen

Collega's die naar een tafel lopen en elkaar ontmoeten

Wat zijn de 5 kernfactoren van een High Performance Organisatie (HPO)?

High Performance Organisaties (HPO's) hebben bewezen beter te presteren dan hun concurrenten. Maar wat maakt een organisatie een HPO?

Lees verder
Sollicitant arriveert voor sollicitatie bij hr-medewerker achter bureau

Wat is een HPO of High Performance Organisatie?

Een High Performance Organisatie (HPO) is een organisatie die over een langere periode betere financiële en niet-financiële resultaten behaalt dan haar concurrenten of vergelijkbare organisaties.

Lees verder
Werkgeluk is niet langer een luxe, maar een essentiële voorwaarde voor duurzaam succes in organisaties. Lees er alles over in deze Longread.

Werkgeluk: moet jouw organisatie er iets mee?

De grenzen tussen werk en privé vervagen steeds meer en de vraag naar de juiste werk-privébalans wordt steeds vaker gesteld. We zijn uit evenwicht en zoekende naar een nieuwe balans.

Lees verder

Meer informatie over een zakelijke workshop?

Neem contact op met onze accountmanager. Hij kan je alles vertellen over onze workshops en helpt je graag.

Arjen Hartsema
Directeur
0641856468

"*" geeft vereiste velden aan