Kennisbank

Collega's die naar een tafel lopen en elkaar ontmoeten

Wat zijn de 5 kernfactoren van een High Performance Organisatie (HPO)?

High Performance Organisaties (HPO's) hebben bewezen beter te presteren dan hun concurrenten. Maar wat maakt een organisatie een HPO?

Lees verder
Sollicitant arriveert voor sollicitatie bij hr-medewerker achter bureau

Wat is een HPO of High Performance Organisatie?

Een High Performance Organisatie (HPO) is een organisatie die over een langere periode betere financiële en niet-financiële resultaten behaalt dan haar concurrenten of vergelijkbare organisaties.

Lees verder
Werkgeluk is niet langer een luxe, maar een essentiële voorwaarde voor duurzaam succes in organisaties. Lees er alles over in deze Longread.

Werkgeluk: moet jouw organisatie er iets mee?

De grenzen tussen werk en privé vervagen steeds meer en de vraag naar de juiste werk-privébalans wordt steeds vaker gesteld. We zijn uit evenwicht en zoekende naar een nieuwe balans.

Lees verder
Teamcoach spreekt vanachter een bureau

Hoe ziet teambuilding bij NewDayPeople eruit?

Bij NewDayPeople zien we teambuilding graag als overkoepelende term die verwijst naar het algehele proces van het (continu) verbeteren van de manier waarop een team samenwerkt.

Lees verder
Vrouw navigeert door de stad op rollerskates

Leiderschap en Werkgeluk: hoe creëer je een inspirerende werkomgeving?

Leiderschap gaat over veel meer dan het managen van taken en mensen; het gaat vooral over het creëren van een omgeving waarin werknemers zich geïnspireerd en gewaardeerd voelen.

Lees verder
Collage van vier medewerkers die op afstand samenwerken

Hoe zorg je voor effectieve communicatie én Werkgeluk?

Als HR-manager ben je je er terdege van bewust dat sterke communicatie de ruggengraat vormt van een bloeiend bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat deze vaardigheid resoneert in je organisatie?

Lees verder
Medewerkers in een video-call

Teambuilding: hoe formuleer je een helder doel met je team?

Een succesvol team begint met een helder gedeeld doel. Dit doel vormt de kern van de activiteiten van jouw team en fungeert als de motor achter de motivatie van je teamleden.

Lees verder
Sollicitant arriveert voor sollicitatie bij hr-medewerker achter bureau

Teambuilding: hoe binden en boeien van je medewerkers?

Talent is schaars en de concurrentie op de arbeidsmarkt hoog. Dus je wilt het talent dat je in je organisatie hebt tegen elke prijs behouden. Binden en boeien van je medewerkers is dan essentieel.

Lees verder
Medewerkers komen bij elkaar rondom een vergadertafel

Versterk je met een goede teambuilding-strategie het commitment?

Welke werkgever wil er nou geen commitment van zijn werknemers. Iedereen toch? En teambuilding is een geweldige manier om commitment te versterken.

Lees verder
Een mannelijke en vrouwelijke medewerker lopen met elkaar op terwijl ze gezellig met elkaar praten

Teambuilding: zijn er overeenkomsten met relatietherapie?

Relaties tussen mensen zijn complex. Of het nu gaat om persoonlijke relaties of samenwerking op professioneel vlak, er zijn altijd momenten waarop communicatieproblemen kunnen ontstaan en conflicten de kop kunnen opsteken.

Lees verder
Collage van vijf kantoormedewerkers in actie die allemaal wat anders doen

Teambuilding en de middelste P uit het drieluik Profit People Planet

In onze veranderende samenleving staan we met zo’n allen voor grote uitdagingen. Organisaties staan voor de uitdaging om hun aandacht te verleggen van de focus op (uitsluitend) winstmaximalisatie naar een meer duurzame bedrijfsvoering.

Lees verder
Medewerkers komen bij elkaar aan een tafel en praten met elkaar

Wat is teambuilding?

Teambuilding. Het is een term die vaak wordt geassocieerd met bedrijfsuitjes en groepsactiviteiten. En te pas en vooral te onpas wordt gebruikt voor deze activiteiten. Maar wat is teambuilding nu echt?

Lees verder
Een vrouwelijke en een mannelijke collega zien elkaar van een afstand

Welke rol speelt het salaris bij Werkgeluk?

Salaris is een cruciale, maar niet de enige, factor in werkgeluk en vormt de basis voor het vervullen van basisbehoeften en het bereiken van comfort. Deze blog bekijkt de complexe relatie tussen salaris en andere belangrijke elementen van werkgeluk.

Lees verder
Twee vrouwelijke collega's zitten tegenover elkaar achter een bureau en praten met elkaar

Hoe meet je Werkgeluk binnen een organisatie?

Werkgeluk is een veelbesproken maar moeilijk te meten concept. Deze blog onderzoekt hoe je als organisatie het werkgeluk van je medewerkers kunt meten om zo een betere, productievere werkomgeving te creëren.

Lees verder
Vrouwelijke medewerker maakt aantekeningen terwijl ze op een poef zit met gekruiste benen

Hoe kan je je Werkgeluk vergroten?

Het stellen van doelen, openlijk communiceren, weten wat je wilt – allemaal strategieën die je kunt inzetten om je werkgeluk te vergroten. Meer weten? Lees verder in deze blog.

Lees verder
Mannelijke medewerker in trainingspak werkt thuis achter zijn laptop

Werkgeluk, wie mag het voortouw nemen?

Werkgeluk is van groot belang. Maar waar ligt het zwaartepunt als het aankomt op verantwoordelijkheid? En wie zet de eerste stap bij het creëren van een gelukkige werkomgeving?

Lees verder
Jonge medewerker zit achter een laptop met kop koffie naast zich

Waar vind ik meer informatie over Werkgeluk?

Deze blog dient als een uitgebreide gids om je te oriënteren in de veelzijdige wereld van werkgeluk, van academische studies tot praktische inzichten in blogs en boeken. Lees verder om te ontdekken waar je de meest betrouwbare en waardevolle informatie over werkgeluk kunt vinden.

Lees verder
Medewerker staat tegen een manshoge pijl die omhoog wijst

Wat zijn de voordelen van Werkgeluk?

Het welzijn van werknemers is een sleutelfactor voor het succes van een bedrijf. Gelukkige werknemers zijn niet alleen productiever en creatiever, maar ook dragen ook bij aan een positievere werkomgeving.

Lees verder
Medewerker achter laptop converseert met collega's

Welke factoren bepalen Werkgeluk?

Werkgeluk is een concept dat meer inhoudt dan tevredenheid over salaris of functie. Het omvat relaties op het werk, groeimogelijkheden, autonomie, waardering en positieve feedback. Ontdek de diverse factoren die werkgeluk bepalen.

Lees verder
Collega's die naar een tafel lopen en elkaar ontmoeten

Hoe krijg je Werkgeluk?

Werkgeluk is essentieel voor ons welzijn en professionele groei en wordt beïnvloed door een reeks factoren zoals werkrelaties en groeimogelijkheden. Ontdek belangrijke strategieën om werkgeluk te bereiken en te stimuleren.

Lees verder
Medewerkers die met elkaar in een video-chat zitten

Wat is Werkgeluk?

Werkgeluk omvat de tevredenheid en vreugde die men ervaart in relatie tot werk, werkplek en collega's. Het is daarom cruciaal dat zowel werkgevers als werknemers investeren in het creëren van een werkomgeving die werkgeluk stimuleert.

Lees verder

Maak Werk van Werkgeluk, neem contact op met Arjen

Arjen Hartsema
Directeur
0641856468

"*" geeft vereiste velden aan