Creëren van een opgewekte, humorvolle bedrijfscultuur

Organisaties die het belang van een opgewekte en humorvolle bedrijfscultuur erkennen (en er actief naar streven), houden veel makkelijker stress en angst buiten de deur dan organisaties die dat niet doen. Humor en lichtheid zorgen voor een ontspannen werksfeer en verhogen het werkgeluk in organisaties. Kenmerk 10 van Mentaal Verantwoord Ondernemen onderstreept dat het hebben van een humorvolle en opgewekte bedrijfscultuur het welzijn van medewerkers bevordert en tevens bijdraagt aan meer samenhangende en creatieve teams.

Voordelen van humor en lichtheid

De voordelen van humor en lichtheid in de werkomgeving zijn uitgebreid onderzocht en gedocumenteerd. Humor verlaagt stressniveaus, verbetert de communicatie, verhoogt de teamcohesie en stimuleert de creativiteit. Wanneer medewerkers zich op hun gemak voelen om humor te gebruiken, voelen ze zich vaak meer verbonden met hun collega’s en meer betrokken bij hun werk. Humor kan ook als een effectief instrument dienen om barrières te doorbreken en moeilijke of gespannen situaties te verlichten, waardoor de algehele werksfeer verbetert.

Hoe krijg je een humorvolle bedrijfscultuur

  • Leiderschap dat humor waardeert: Uiteraard moeten leiders en managers zelf humor kunnen waarderen en (liefst ook) gebruiken. Zij geven hiermee een duidelijk signaal af dat het een gewaardeerd en geaccepteerd onderdeel is van de bedrijfscultuur. Leiders moeten dus het voortouw nemen door zelf humoristisch te zijn in hun communicatie en medewerkers aan te moedigen hetzelfde te doen.
  • Humor integreren in communicatie: De communicatie die door de organisatie wordt verzorgd, zoals nieuwsbrieven, e-mails en bedrijfspresentaties, kan worden verrijkt met lichte humor. Je kunt gebruik maken van grappige citaten en cartoons of humoristische opmerkingen over dagelijkse gebeurtenissen binnen het bedrijf. Het belangrijkste is dat de humor gepast is en nooit ten koste mag gaan van iemand.
  • Creëren van ruimtes voor plezier en ontspanning: Het fysiek inrichten van werkruimtes om plezier en ontspanning te bevorderen kan ook bijdragen aan een opgewekte bedrijfscultuur. Je kunt dan denken aan het inrichten van een spelletjesruimte of het organiseren van themadagen waar humor en plezier centraal staan.
  • Vieren van successen met humor: Het vieren van team- en bedrijfssuccessen met een vleugje humor kan een blijvende indruk achterlaten. Of het nu gaat om een grappige trofee voor opmerkelijke prestaties of een humoristische terugblik op de uitdagingen van een project, het gebruik van humor in vieringen kan een gevoel van saamhorigheid geven.
  • Humor workshops: Je kunt als organisatie een workshop aanbieden die zich richten op hoe humor veilig en effectief gebruikt kan worden in een professionele setting. Dit kan medewerkers helpen om hun humoristische vaardigheden te ontwikkelen op een manier die respectvol en inclusief is. De workshop zelf zal ook zeer worden gewaardeerd.

Uitdaging

Hoewel de voordelen overduidelijk zijn, komt het integreren van humor in de bedrijfscultuur met zijn eigen uitdagingen. Het is van het grootste belang dat humor nooit iemand uitsluit, kwetst of ongemakkelijk maakt. Als organisatie moet je zaken zorgvuldig afwegen om ervoor te zorgen dat humor altijd respectvol blijft en op een positieve manier bijdraagt aan de werksfeer.

Een opgewekte en humorvolle bedrijfscultuur is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een mentaal krachtige organisatie. Toch is het een heel belangrijk onderdeel van een gezonde werkomgeving. Door humor te omarmen en te integreren in de dagelijkse praktijk kun je als organisatie een bedrijfscultuur creëren waar medewerkers zich gewaardeerd voelen en waar de stressniveaus laag zijn en de creativiteit hoog. Zo wordt niet alleen de individuele werknemer ondersteund, maar wordt ook de collectieve kracht en veerkracht van de organisatie versterkt.

Acties voor Mentaal Verantwoord Ondernemen

Om concreet te werken aan kenmerk 10 – De organisatie heeft een opgewekte en humorvolle bedrijfscultuur – kan een bedrijf verschillende effectieve maatregelen en activiteiten implementeren en organiseren. Deze initiatieven bevorderen een positieve werksfeer en helpen p om de relaties tussen collega’s te versterken en stress te verminderen.

1. Promoot humor vanuit het leiderschap

Leiderschap heeft een grote invloed op de bedrijfscultuur. Als leiders zelf humor gebruiken en het waarderen als anderen dat ook doen, geven zij het signaal af dat humor een geaccepteerd en gewaardeerd deel is van de bedrijfscultuur. Leiders kunnen bijvoorbeeld humor gebruiken tijdens presentaties, in hun communicatie en in hun dagelijkse interacties met het team.

2. Integreer humor in communicatie

Implementeer humor in interne communicatie zoals e-mails, nieuwsbrieven en het intranet. Dit kan door het opnemen van grappige citaten, cartoons en lichte, humoristische opmerkingen die relevant zijn voor het werk en de bedrijfscultuur. Zorg ervoor dat de humor altijd respectvol en inclusief is. En dus niemand buitensluit of kwetst.

3. Organiseer humoristische en sociale activiteiten

Plan regelmatig teambuildingactiviteiten of sociale evenementen die humor bevorderen, zoals improvisatie workshops of teamuitjes naar een comedy club. Dit soort activiteiten helpen teams om meer ontspannen met elkaar om te gaan en de teamdynamiek te versterken.

4. Creëer ruimtes voor ontspanning en plezier

Richt speciale zones in binnen het kantoor die uitnodigen tot ontspanning en plezier, zoals een speelkamer met tafelvoetbal, een pingpongtafel of een comfortabele loungehoek waar medewerkers zich even kunnen terugtrekken.

5. Vier successen met humor

Gebruik humor bij het vieren van bedrijfssuccessen of mijlpalen. Dit kan bijvoorbeeld door grappige prijzen of certificaten uit te reiken of door humoristische presentaties te geven die de prestaties op een luchtige manier belichten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

6. Faciliteer een humor workshop

Bied een workshop aan die medewerkers leert hoe ze op een gepaste en respectvolle manier humor kunnen gebruiken op de werkplek. Dit helpt om een gemeenschappelijk begrip te creëren van wat als acceptabele humor wordt beschouwd binnen de organisatie. Een dergelijke workshop is erg leuk om te doen.

7. Moedig creatieve, humorvolle uitingen aan

Stimuleer medewerkers om hun eigen humoristische en creatieve ideeën naar voren te brengen. Dit kan door middel van wedstrijden zoals het bedenken van de grappigste slogan voor een project of het maken van een komische video over het kantoorleven.

8. Vraag feedback en stuur bij

Verzamel regelmatig feedback van medewerkers over de impact van humor op hun werkervaring en pas beleid dienovereenkomstig aan. Dit zorgt ervoor dat de inspanningen om een humorvolle bedrijfscultuur te creëren effectief blijven en dat alle medewerkers zich comfortabel en gewaardeerd voelen.

Door bovenstaande maatregelen te nemen en activiteiten te ontplooien, kan een organisatie op een relatief eenvoudige manier actief werken aan het ontwikkelen en onderhouden van een opgewekte en humorvolle bedrijfscultuur. Dit draagt voor een belangrijk deel bij aan een positievere werkomgeving en een verhoging van de betrokkenheid. Daarnaast vermindert humor in organisaties stress en bevordert het de algehele productiviteit.

NewDayPeople vergroot mentale kracht in organisaties

Elke organisatie in Nederland heeft in meer of mindere mate moeite hebben met het versterken van haar mentale kracht. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de vele gevallen van burn-out en de stress gerelateerde problematiek en mentale klachten waar veel medewerkers mee worstelen. Bedrijven en organisaties weten vaak niet waar te beginnen of zijn niet in staat om een goede strategie voor ‘Mentaal Verantwoord Ondernemen’ (MTVO) op te zetten. Niet zo gek, want ze hebben wel wat anders te doen. NewDayPeople is erin gespecialiseerd. Het is onze missie om mentale kracht in organisaties te vergroten. Daarbij nemen wij jouw organisatie bij de hand. Lees het manifest dat we hebben geschreven en je weet waar wij voor staan. Wil jij dat we je helpen bij Mentaal Verantwoord Ondernemen? Neem contact met ons op via het formulier aan de onderzijde van deze pagina. Dan gaat de bal vanzelf rollen.

Serie over Mentaal Verantwoord Ondernemen

Dit artikel maakt deel uit van een serie van 56 over de organisatiekenmerken van MTVO, Mentaal Verantwoord Ondernemen. Op onze website vind je een overzicht van alle kenmerken waar je aan kunt werken om mentale kracht te vergroten in je bedrijf of organisatie. Elk bedrijf, van groot tot klein, kan mentale kracht ontwikkelen en vergroten. Ga er nu mee aan de slag.

Meer lezen

Medewerkers komen bij elkaar rondom een vergadertafel

Succesvol met een bedrijfscultuur van samenwerken en behulpzaamheid

Een organisatie die een bedrijfscultuur van samenwerking en behulpzaamheid omarmt, is een sterkere, meer veerkrachtige en innovatievere organisatie.

Lees verder

Bevorder het gesprek tussen medewerkers met verschillende achtergronden

Diversiteit binnen een organisatie is meer dan alleen een variëteit aan demografische kenmerken zoals geslacht, leeftijd en culturele achtergronden. Het gaat ook over verschillende perspectieven en levenservaringen.

Lees verder
Collega's die naar een tafel lopen en elkaar ontmoeten

Plekken en initiatieven voor samenzijn binnen de organisatie

De werkplek is een ontmoetingsplek geworden. Het is belangrijk dat organisaties dat zien en erkennen, en ruimte maken voor samenzijn.

Lees verder

Meer informatie over een zakelijke workshop?

Neem contact op met onze accountmanager. Hij kan je alles vertellen over onze workshops en helpt je graag.

Arjen Hartsema
Account manager
0641856468

"*" geeft vereiste velden aan